donderdag 29 december 2011

Beste kopje koffie 2011

Het jaar is bijna afgelopen, en ook Droomhuis Italië ontkomt niet aan terugblikken. Het zal wel te maken hebben met het sombere jaargetijde dat we nu moeten doormaken. Dan verlangen we onwillekeurig terug naar zon en warmte. Of, tijdens de korte Nederlandse uren tussen ochtendgloren en avondschemering, aan de ongeremde Italiaanse dag en het volle Italiaanse leven.


Om het op deze simpele blog niet ernstiger te maken dan nodig is: ook Droomhuis Italië gaat een prijs uitreiken, en wel voor het beste kopje koffie van 2011. Strikt gesproken voor het ensemble van de twee beste kopjes koffie, want als we in Italië een bar betreden dan doen we dat meestal met zijn  tweeën en wordt er een caffè en een cappuccino besteld.

En dat leverde op een zonnige novemberdag in het pittoreske plaatsje Sansepolcro, hometown van de fascinerende schilder Piero della Francesca, het bijgevoegde resultaat. Is het geen plaatje? Een zeer geslaagd voorbeeld van bella figura, en dat voor de luttele prijs van twee euro all in. Geen geld voor zo iets fraais. Onze hoogachting gaat uit naar het Casa del Caffè op de Via 20 Settembre 103, en naar de charmante Paola Nucci die dit Casa del Caffè bestiert.

Sansepolcro is trouwens ook los van de koffie een charmant plaatsje, waar de jongedames het hele jaar hun best doen om bella figura te zijn door in klederdracht rond te lopen in allerlei festivals waarop steevast prodotti tipici worden vertoond. Voordat dit bericht echter ontaardt in een soort uiteenzetting over Italiaanse gebruiken sluiten we maar af met enkele voorbeelden van wat deze bella figura haarkundig oplevert.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten