donderdag 11 februari 2016

Voortreffelijk voordelig voorseizoen

Het lengen der dagen heeft een stijgend gevoel van onrust tot gevolg. Tenminste, zo gaat dat bij ons. Ook is er sprake van een soort aftellen. Aftellen naar de dag dat de reis naar Italië weer kan worden ondernomen. Nog niet meteen de auto pakken, maar eerst een kort heen-en-weer per vliegtuig om na te gaan hoe ons huis de winter door is gekomen. En in de tussentijd een lichte vorm van bewaking op afstand, door iedere dag even op de webcam van het dichtstbijzijnde dorp de weersomstandigheden in de gaten te houden.

Ook na zo’n winter waarin het huis in de slaapstand is gezet is arriveren altijd weer een vorm van thuiskomen. Je opent het hek, je opent de voordeur, en het lijkt of je nooit bent weggeweest. Het is alleen, in maart of april, behoorlijk koud in huis, zodat je met dikke truien begint voordat een aantal maanden later de zomerhitte toeslaat.

In de tussentijd is er dan die magnifieke periode van lange dagen en aangename temperaturen die zich op de grens van voorjaar en zomer bevindt. En die we tot nu toe altijd gemist hebben, omdat de baan in het onderwijs van de betere helft van Droomhuis Italië een nogal nauwe relatie onderhoudt met het fenomeen schoolvakantie. Maar dit jaar gaan we het anders doen, en we hebben er nu al zin in.

Want we weten uit eigen (belegen) ervaring dat het in mei en juni in Italië uitstekend toeven is. Het echte Italiaanse leven is nog in volle gang, wat je in augustus altijd maar moet afwachten. En de grote toeristenstroom is nog niet gearriveerd, zodat je overal terecht kunt en iedereen tijd voor je heeft. En we zijn bijvoorbeeld straks op het juiste moment ter plaatse om weer eens een intiem concert mee te maken op het kleine eilandje in het Lago di Orta. Hoe romantisch kan het leven zijn.


We hebben ook al hoge verwachtingen over de kwaliteit van ons grasveld dit jaar. Normaal gesproken maaien we een beetje achter de feiten aan en moeten we zo nu en dan manshoog gras te lijf. Een strak gazon, voor minder doen we het dit keer niet.


En, om het praktische met het gastvrije te verenigen, we zijn nu eveneens in de gelukkige gelegenheid om vanaf de laatste week van mei onze gasten in Casa Fiorita en Casa Fiorita Stalla in deze weelde te laten delen. Tot nu toe was dat niet altijd goed mogelijk, maar dit jaar gaan we er helemaal voor. We hebben zelfs een satelliet geregeld om voor onze WIFI te zorgen. Wie belangstelling heeft voor een aangenaam verblijf in Zuid Piemonte, in een prachtige groene omgeving iets ten zuiden van het mondaine Acqui Terme, met de zee en de beste wijn van Italië binnen handbereik, moet maar eens een kijkje nemen op onze vakantiewebsite. En dan valt meteen het laatste voordeel op: de prijzen zijn ook nog eens een stuk sympathieker dan in juli en augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten