zaterdag 10 mei 2014

Instappen?

Het kan niet aan de aandacht zijn ontsnapt: het klimaat is veranderd. En dan hebben we het niet over de zachte winter en de natuur die een maand voor ligt op schema, maar over de economische omstandigheden. De bewindslieden struikelen een beetje over elkaar heen om te verklaren dat we resoluut de weg naar boven hervonden hebben. En als ze even niet opletten verklaren ze ook nog dat, vanwege hun eigen fantastische beleid (waaraan we natuurlijk voor eeuwig moeten vasthouden) de kans op ontsporing ook bijna eigenlijk helemaal is verdwenen. We leven in optimistische tijden.

Over dit soort zaken houden we ons als Droomhuis Italië bescheiden op de achtergrond. Van ons zult u geen heilsprofetieën in gezwollen taal vernemen. Maar fijntjes kunnen we er wel op wijzen dat het in lijn is met ons bericht van 13 september vorig jaar. En dat maakt het een interessante tijd voor mensen die overwegen om iets te gaan doen met een (tweede) huis in Italië.

Dit beeld is recent bevestigd door een column in ons immer zonnige lijfblad Italië Magazine, waarin de sympathieke Laura iedere aflevering gratis reclame mag maken voor haar eigen huizenbemiddeling. Over het ethisch gehalte van de liaison tussen Italië Magazine en Laura gaan we ons hier niet uitspreken, maar wel laten we Laura even zelf aan het woord:

“In 2013 hebben we voor het eerst sinds de crisis een herstel van de onroerendgoedmarkt in Italië gezien. Alles duidt erop dat dit herstel in het huidige jaar doorzet. … De markt voor … tweede huizen is … sterk in beweging. Veel Noord-Euro­peanen, de Duitsers voorop, durven weer stappen te zetten. In Duitsland is de economie al wat langer aan de beterende hand, in Engeland gaat het een stuk beter, de Scandinaviërs worden steeds meer gesignaleerd in Italië en nu lijkt het erop dat ook België en Nederland volgen. Voor mensen die, misschien al sinds langere tijd, met het idee rondlopen om een huis in het land van de laars aan te schaffen, zou het dit jaar wel eens het juiste moment kunnen zijn om actie te ondernemen. Er is namelijk veel goed aanbod op de markt en de ­prijzen zijn in de meeste regio’s gunstig. ... Allora, avanti!”

We kunnen het alleen maar helemaal eens zijn met Laura. We zeiden het immers al eerder. En onze Italiaanse makelaarsvrienden hebben recentelijk op hun site een Duitstalige versie geopend. Laat de Duitsers maar komen, zo luidt hun devies. Tevens wisten ze er bij ons laatste bezoek een interessant nieuwtje aan toe te voegen. Bij een aantal banken in de regio is het slot van de geldkist. Banken zijn weer meer genegen om (tweede) huizen te financieren. Tegen nog steeds gunstige rentepercentages.

Dat maakt het een interessante tijd om in te stappen. We geven toe: het klinkt een beetje als jargon. Makelaars vinden immers altijd dat het een interessante tijd is om in te stappen. Maar het verschil is dat wij het menen. De huizenprijzen zijn scherp, er is veel aanbod, en voor financieringsvragen kunnen passende oplossingen worden gevonden.Of, zoals al meer dan tien jaar ons motto is: Uw droomhuis in Italië is dichterbij dan u denkt!!! Op onze site http://www.droomhuisitalie.nl/ is het allemaal goed te volgen. En wie daarna nog vragen heeft kan altijd bij ons terecht via info@droomhuisitalie.nl.


En (ideetje!) wie nog aan het nadenken is over de vakantiebestemming van dit jaar kan overwegen eens een paar dagen of een weekje rond te gaan kijken in de provincie Parma en de valleien van de Taro en de Ceno. Combineer dat dan maar meteen met een dagje huizenjacht, Geheel vrijblijvend. Ook daarbij helpen we graag. Daarna kun je dan bijvoorbeeld door naar Cinque Terre. Ook al zo'n aanrader. Allora, avanti! zeggen ook wij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten